Онлайн курс «Перша домедична допомога в умовах війни»

Щодня по Україні завдаються ракетно-артилерійські удари, цілеспрямовано знищують місцеве населення та руйнують об’єкти критичної інфраструктури.
Через терористичні дії армії рф зростає кількість жертв серед цивільного населення України. Тому сьогодні вкрай важливо володіти базовими навичками першої домедичної допомоги, які допоможуть врятувати чиєсь життя.
Здобувачі освіти 2 та 3 курсу спеціальності 017 Фізична культура і спорт долучились до проходження онлайн курсу «Перша домедична допомога в умовах війни».
Здобувачі освіти, під час опрацювання курсу, отримали знання, які базуються на протоколах тактичної медицини (TCCC), розроблених американським Комітетом TCCC, а це означає їхню ефективність і особливу практичність. Також навчилися оцінювально-аналітичній компетентності; лідерській компетентності; компетенції з інформальної освіти та професійно-особистісного розвитку; здатності до навчання протягом життя.
За 10 коротких уроків здобувачі освіти дізнались: як зупиняти кровотечу з використанням тампонади, прямого тиску та джгутів; як проводити реанімацію та викликати швидку; як діяти при опіках тіла, переохолодженні, немасивних кровотечах тощо.
Після кожного уроку студенти проходили тестування, опрацьовували додаткові матеріали та рекомендації по наповненню аптечки.
Проходження подібних курсів допоможе студентам швидше орієнтуватися в екстрених ситуаціях та надати відповідну допомогу постраждалому, особливо в умовах бойових дій, коли обсяг ризиків для життя людини зростає в десятки разів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *