Навчально-тренувальні курси тактичної медицини «КОЛЕСО».

На минулому тижні студентка 2 курсу, гр. 22-31 спеціальності 017 Фізична культура і спорт, Оксана МИКИТЮК, брала участь у Навчально-тренувальному курсі тактичної медицини «КОЛЕСО».
КоЛеСо – кров, легені, серце – українська абревіатура, що допомагає чітко запам’ятати послідовність дій домедичної допомоги, ціль якої підтримати життя пораненого, щоб він не втрачав кров і не припиняв дихати.
Оксана опанувала курс, який складався з 3 етапів, на кожному з яких надавались чіткі рекомендації інструкторів:
Кров:
– Зупинка масивних кровотеч за допомогою підручних засобів.
Легені:
– Забезпечення прохідності дихальних шляхів.
– Відновлення частоти дихання.
Серце:
– Ефективне накладання пов’язки на затамповані рани.
– Визначення серцебиття та стану пораненого.
Студентка засвоїла навчальний курс, що враховує особливості надання домедичної допомоги в умовах бойових дій, тактику бойових дій, допустимість дій домедичної допомоги з огляду на тактику, умови бойових задач.
Також навчилась заповнювати «міст рапорт» для того, щоб вчасно передати важливу інформацію лікарям і збільшити шанси на життя пораненого.
На кожному етапі курсу студентка проходила тестові завдання, що допомогло їй зрозуміти рівень її підготовки та готовності до надання допомоги.
Оксана успішно склала тестування, отримала сертифікат.
Вітаємо!
Курс тактичної медицини «КОЛЕСО» – це реальна можливість навчитись тим навикам, що сьогодні можуть знадобитися кожному і допомогти врятувати життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *